vineri, 10 aprilie 2015

Nexus 5 – cel mai bun dintre cele mai ieftine

Voteaza acest articol:
{[['']]}
Claritate imagini cu Nexus 5
(imagine via google.com/nexus/5/ )

Nexus 5 este produsul dintre o munca de echipa din care au facut parte Google si LG. Iar rezultatul a fost unul foarte bun. In 2013, telefonul a reprezentat cea mai buna varianta din punct de vedere al raportului calitate/pret.

Produsele Nexus nu sunt deloc pe placul competitiei. In primul rand, competitorul este unul foarte puternic si dezvolta sistemul de operare Android. Asta a facut ca Nexus 5 a fost primul telefon care a beneficiat de update-ul KitKat4.4, in timp ce telefoane de top ca Samsung Galaxy S4, modelul SamsungGalaxy A3 sau HTC One au asteptat luni bune pana sa  optimizeze noul update.

In al doilea rand, telefonul Nexus 5 reprezinta o amenintare pentru competitie din punct de vedere al pretului.Desi performantele telefonului sunt la fel de bune ca ale competitiei, in momentul in care a iesit pe piata, telefonul costa aproximativ 350 de dolari. Asta desi telefoanele scoase de Samsung sau Apple ajungeau pana la 600 sau 700 de dolari. Socul produs de pretul pe care l-a cerut Google i-a convins pe multi utilizatori de smartphone sa se indrepte catre noul terminal si sa aprecieze produsul scos de Google.

Un alt aspect la care telefonul a excelat este display-ul dezvoltat de LG. Cu o dimensiune de 4.95 inci si o rezolutie fullHD 1080x1920, aparatul reuseste sa redea culori calde si placute ochiului. Nici touch-ul nu lasa de dorit si are un timp de raspuns excelent.


Camera video de pe telefonul dezvoltat de Google are 8 megapixeli, la acest capitol fiind putin spatele concurentei, dar capitolul la care Nexus pierde lupta cu produsele Apple sau Samsung este cel al procesorului. Desi a beneficiat de avantajul de a se lansa mai tarziu, telefonul produs de Google si LG are 2 GB de RAM, desi Samsung reusise la modelul Note 3 sa aiba 3 Gb RAM.