miercuri, 26 martie 2014

Inchirierea unui spatiu comercial in Braila: 4 lucruri de care trebuie sa tii cont

Voteaza acest articol:
{[['']]}
Inchirierea unui spatiu comercial in Braila se poate dovedi o alegere mai dificila decat pare la prima vedere,  daca vrei ca activitatile profesionale sa se desfasoare in conditii optime, iar afacerea ta sa prospere. Dincolo de pret, care reprezinta cel mai important factor de decizie in inchirierea unui astfel de spatiu, exista si alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, pentru a face cea mai buna alegere!

Zona pentru inchirierea spatiului

Zona este un criteriu de selectie mai important chiar si decat pretul in sine, mai ales daca inchiriezi spatiul comercial pentru deschiderea unui magazin sau a unui punct de desfacere, in care ai nevoie de flux de clienti.

In cazul in care urmaresti sa deschizi un pub, restaurant sau magazin, inchiriaza un spatiu comercial intr-un cartier bun si sigur al Brailei. Zona centrala este cea mai indicata, intrucat exista  flux crescut de persoane si prezinta mai multa incredere pentru clienti.

In cazul in care ai nevoie de spatiu comercial pentru birouri sau activitati ce nu necesita interactiunea cu clientul, poti opta si pentru o zona mai retrasa sau marginasa a orasului, dar cu acces usor la mijloace de transport pentru angajati.

Dimensiunea spatiului de inchiriat

Dimensiunea spatiului de inchiriat este un alt criteriu pe care trebuie sa il iei in calcul, in functie de cat de mare este afacerea ta si de cum vrei sa il folosesti. Daca deschizi un magazin, un spatiu mic va fi suficient, insa daca planuiesti sa deschizi un restaurant, trebuie sa iei in calcul un spatiu ceva mai mare, intrucat vei avea nevoie de sala de mese, bucatarie, toalete si depozite pentru marfa.

Vadul comercial

Pe langa zona sau dimensiune, pozitia spatiului in raport cu strada sau arterele principale este esentiala. Daca ai de gand sa deschizi magazine, farmacii sau fast-fooduri, atunci pozitia stradala este cea mai indicata, indiferent de ce cartier din Braila alegi, intrucat are vizibilitate crescuta si trafic intens.

In cazul in care optezi pentru un spatiu de birouri, spatiul poate fi ales si intr-o zona mai laturalnica, printre stradute, caz in care si pretul de chirie va fi mai mic.

Dotarile

Nu in ultimul rand, fii atent la dotarile si facilitatile pe care ti le ofera spatiul industrial sau comercial pe care-l inchiriezi in Braila, in functie de tipul afacerii pe care vrei sa-l plasezi. De exemplu, daca urmeaza sa  deschizi un restaurant, este important ca spatiul sa aiba trase gaze, apa si sa fie compartimentat potrivit necesitatilor unei astfel de afaceri. Urmareste ca spatiul sa aiba curent electric, clima sau aparate de aer conditionat (clima) si sa arate bine, astfel incat sa nu mai fie nevoie de investitii majore in amenajarea lui.