miercuri, 13 noiembrie 2013

Motorul W8 de Passat de la dezmembrari Volkswagen Passat

Voteaza acest articol:
{[['']]}

     M-a mancat undeva sa-mi cumpar un gurmand Volkswagen Passat W8. Adica acel motor de 4 litri care produce 300 de cp. 

     Insa nu e orice motor, nu e un V8 conventional. In Romania s-au vandut foarte putine, iar acum, de cand cu taxa auto, mai nimeni nu aduce asa ceva ca sa-l inscrie. 

     Cu exceptia celor care le aduc ca sa le dezmembreze. Si acum cateva luni am auzit eu un sunet ciudat la motor, dar cei de la servici au zis ca e normal. 

     Acum, dupa ce am ignorat treaba asta, desi pe internet am citit ca nu e bine, iata ca motorul m-a lasat. Nu renteaza ca sa iau un vibrochen nou, ca este vreo 3000 de Euro la importator. Si nici sa cumpar unul din centrele de dezmembrari Volkswagen, pentru ca nu dezasambleaza nimeni motoarele astea. 

     Asa ca singura optiune, si cea mai ieftina, a fost sa cumpar un motor intreg de la un centru de dezmembrari specializat pe Volkswagen Passat. Am avut norocul sa gasesc in Belciugatele un parc de piese second hand care avea in curte doua masini Passat W8. In stare buna, unul cu volan pe dreapta, dar nu ma interesa. 

     Si am negociat sa cumpar motorul cu numai 1000 de Euro, la cheie, cu tot cu cutie, pe testate. M-am dus, am condus masina, am auzit motorul, era ca nou. Si dupa 5 zile am venit sa-mi ridic motorul meu de Passat cumparat de la dezmembrari. Insa m-am dus cu masina mea pe platforma, deoarece pentru o manopera de numai 100 de Euro in plus, cei de la parcul de dezmembrari Passat mi l-au si montat. 

     Mi-au facut proba, au schimbat calculatorul, totul era perfect. Ba mai mult, nici nu a trebuit sa ma duc pe la RAR, ca nu are serie, ca la alte marci germane. In schimb, am facut un troc. Am lasat motorul meu si cutia, care se stricase intre timp, nu mai vroia sa iasa din a 3-a, si am capatat niste jante noi pe 20 de inch din dezmembrari, o capota noua ca a mea era zgariata si era la culoare, dar si un interior negru de piele. Eu aveam bej, dar era zgariat pe partea soferului. 

     Asa ca am schimbat tot ce ma interesa. Nu prea renta sa dau motorul la fier vechi, ca, desi era greu, nu valora mare lucru. Asa ca l-am lasat tot acolo in centrul de dezmembrari Volkswagen. Poate ca acum vor dezasambla motorul W8 si pe viitor vor vinde piesele din el. Poate ca cineva are nevoie de pistoane, biele si asa mai departe.