joi, 14 noiembrie 2013

Apartamentele noi din complexurile rezidentiale din Capitala sau din provincie

Voteaza acest articol:
{[['']]}

Sunt prezentate in continuare cateva aspecte pe care ar trebui sa le luam in considerare atunci cand ne gandim sa cumparam un apartament.   Ideea de a locui intr-un complex rezidential este apreciata de multe persoane. In primul rand, este vorba de apartamente noi, pentru care se ofera garantia ca rezista la un cutremur de magnitudine mare, ceea ce implica o locuinta sigura. In contextul actual in care se anunta venirea iminenta a unui cutremur, oamenii cauta solutii si incearca sa ofere siguranta familiei.

   Asa ca cei care dispun de bani cash sau au posibilitatea sa acceseze un credit, atat prin programul "Prima Casa", cat si un credit imobiliar / ipotecar obisnuit au in vedere si apartamentele din aceste complexuri rezidentiale. 

In ceea ce priveste apartamentele noi din Capitala, acestea pot fi achizitionate in cadrul mai multor complexuri rezidentiale: Cosmopolis, Edenia Titan II, Vivenda Residencias, Colentina, Prosper Residence, Di Stefano Residence, Fortuna Apartments, Adora Urban Village, Cubic Residence, Militari - Rosu Ambient, Ibiza Sol, Lake House Residence, Neofort Rezidential, Floreasca 1, Rovere Exclusive Concept, "Casa mea din Militari", Sisesti Residentials, Amfiteatru Residence, Confort Urban Residence Antiaeriana, Neofort Rezidential 9, Nerva Traian, Maria Rosetti 38, Domenii Park, Ada Residence, Militari-Chiajna, Apollo Residence Berceni 2, Metropolis Residence, Asmita Gardens, Neofort Rezidential 3 si multe altele. 

   Ce facem daca vrem sa cumparam un apartament nou si avem o oferta atat de variata? Toti acesti dezvoltatori imobiliari isi prezinta constructiile intr-un mod foarte imbietor, oferind o serie de facilitati cumparatorilor. 

   In primul rand, ne putem orienta dupa zona in care am dorui sa locuim, dupa accesul la mijloacele de transport in comun, la supermarketuri, hypermarketuri, mall-uri sau piete si dupa modalitatile de plata acceptate. Aici intra ceea ce am numi "avantajele locatiei".

   Este bine sa cautam mai multe detalii despre dezvoltatorul imobiliar respectiv, astfel incat sa fim siguri ca acesta nu este in pericol sa intre in insolventa. Este indicat sa cautam dezvoltatori imobiliari cu vechime in domeniu, investitori straini care au decis sa isi extinda afacerile din domeniul imobiliar si in Romania sau firme recomandate de experti imobiliari.

   Apoi ar trebui sa ne interesam de rezistenta cladirilor, materialele din care sunt construite astfel incat sa ne facem o idee despre rezistanta la un cutremur, ce facilitati ofera acestea (spatii de joaca, spatii comerciale in interiorul complexului, restaurante, complexe SPA, scoli, gradinite etc).

   Cand vizitam un apartament nou trebuie sa fim atenti la toate elementele acestuia, incepand de la gresie, faianta, instalatie sanitara, usi si pana la finisajele exterioare, fie ca vorbim despre apartamente sau locuinte din Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Cluj, Constanta, Craiova, problemele generale de baza sunt aceleasi peste tot. 

   Ne vom interesa de cum este facuta racordarea la apa, canal, gaze si electricitate, cum este proiectata instalatia electrica, daca exista instalatie de aer conditionat sau instalatii cablu TV.

   Un alt aspect de care trebuie sa ne interesam este daca imobilul in care am vrea sa locuim este pazit, deci ce garantii ni se ofera in acest sens (daca exista portar sau camere de filmat).

   Prin urmare, trebuie sa stim ce cautam, sa fim foarte atenti la ceea ce ni se ofera, sa analizam fiecare detaliu si sa luam o decizie impreuna cu familia noastra. Noul loc trebuie sa le placa si copiilor, pentru ca ei vor creste aici. 

   Decizia de a achizitiona un apartament nou intr-un complex rezidential trebuie se fie luata in urma unor cercetari si analize complexe, dupa ce cantarim toate avantajele si dezavanajele si numai in momentul in care suntem siguri ca acesta este locul in care vrem sa traim.